Liga 2

Liga 2 | Rezultatele etapei a 3-a: Muresul Deva invinge UTA si urca pe primul loc in Seria de Vest

Batrana Doamna din Arad a suferit, sambata, prima infrangere in actulul sezon, pierzand in deplasarea de la Deva, scor 0-1, dupa un meci aprig disputat. Acceptata pe ultima suta de metri in campionat, Muresul Deva a urcat in urma acestui succes pe primul loc in clasament, cel putin pana la meciul Petrolul-Unirea Alba Iulia programat sa se dispute duminica. Alro Slatina a obtinut prima victorie din acest sezon, in timp ce FC Arges a preluat lanterna rosie. In Seria de Est la sefia clasamentului se mentine Sageata Navodari, cu maximum de puncte dupa trei etapei, in timp ce Viitorul Constanta si Concordia Chiajna au obtinut fiecare cate un punct la Botosani, respectiv Braila.
Seria de Est:

Sageata Navodari - Astra II Giurgiu 3-0 (2-0)

Gazdele de la malul marii au obtinut a treia victorie consecutiva, avand un start perfect de campionat. Chitu a deschis scorul in minutul 19, dupa o centrare venita de pe partea dreapta. Acelasi jucator a fost eliminat in minutul 30, astfel ca Sageata a evoluat o ora in inferioritate numerica. Chiar si asa gruparea din Navodari a controlat jocul, Jianu marcand pentru 2-0 in minutul 38 cu un sut puternic de la limita careului  mare. Acelasi jucator si-a trecut in cont dubla la sase minute dupa pauza. Astra a suferit a treia infrangere consecutiva, echipa din Giurgiu avand doua goluri marcate si nu mai putin de noua primite.

Dinamo II Bucuresti - Gloria Buzau 2-0 (0-0)

Joc dominat de formatia din Stefan cel Mare, care a marcat golurile victoriei in ultimul sfert de ora, de fiecare portarul buzoian fiind pus in situatia unei faze de unu contra unu. Mai intai Marmareanu a punctat in minutul 75, pentru ca trei minute mai tarziu Alexe sa stabileasca scorul final.

CF Braila - Concordia Chiajna 2-2 (1-2)

Oaspetii au condus cu 2-0 la Braila, dupa golurile marcate de Pana (min.19) si Raduca (min.27), da gazdele au gasit resursele pentru a scapa de infrangere. Argentinianul Oviedo a readus echipa braileana in meci cu zece minute inaintea pauzei printr-un gol fabulos de la 22 metri, mingea oprinndu-se in vinclu. Braila a egalat pe tabela in minutul 57, cand Gheorghe a reluat in plasa centrarea lui Moldoveanu.

Dunarea Galati - Steaua II Bucuresti 2-3 (1-3)

Titularizat pentru al doilea meci la rand, Ricardo Gomez a pasat decisiv pentru Rusu si atacantul stelist a deschis scorul cu un sut din interiorul careului (min.10). In minutul imediat urmatoar gazdele au egalat prin Pribac, acesta fructificand o centrare venita de pe dreapta. Steaua II a mai marcat de doua ori pana la pauza prin Rusu si Bejan. Primul a recuperat un balon in jumatatea adversa si a finalizat din alergare, iar al doilea a reluat cu capul din sase metri in urma unei lovituri libere. Jocul a scazut in intensitate in al doilea mitan, galatenii reducand din diferenta in minutul 73 prin Cristea. Acesta l-a invins pe Zapata cu un sut de la 30 metri.

Juventus Bucuresti - Delta Tulcea 3-2 (2-2)

Rezultatul de 2-0 s-a dovedit a fi cel mai periculos scor si in cartierul bucurestean Colentina, unde gazdele de la Juventus s-au vazut egalate dupa ce au condus la doua goluri in minutul 20. Nicolae (min.6) si Rotaru (min.20) au punctat pentru Juventus, dar pana la pauza scorul a redevenit egal. Mai intai Ciobanu a profitat de o imensa eroare a defensivei gazdelor (min.31), pentru ca Radu sa transforme un penalty obtinut de acelasi Ciobanu (min.45). Iordache a readus pe Juventus in avantaj cu o deviere norocoasa in minutul 56.

CS Otopeni - FC Snagov 2-1 (0-0)

Oaspetii au ramas in inferioritate numerica dupa doar 28 minute, Iancu primind al doilea cartonas galben dupa un fault dur. Gazdele de la Otopeni au reusit deschiderea scorului abia in minutul 60, cand Dragomir a reluat cu capul in urma unui corner batut de Celpan. In minutul 75 s-a facut 2-0, Celpan invingandu-l pe Balauru cu un sut din careu. Snagovul a marcat golul de onoare si totodata primul in acest campionat in minutul 86 prin Petrea.

Ceahlaul Piatra Neamt - Farul Constanta 2-0 (1-0)

Gafita a deschis scorul in minutul 10, faza in care l-a driblat chiar si pe portarul constantean iesit in intampinare. La trei minute de la reluare, Constantinescu a reluat pentru 2-0 in urma unui corner.

FC Botosani - Viitorul Constanta 2-2 (2-1)

Echipa lui Gheorghe Hagi a evitat in extremis prima infrangere a sezonului, Hertu egaland in al doilea minut de prelungire. Gazdele au avut 2-0 dupa un start fulminant, Matei (min.5 si 18) lasandu-l spectator de fiecare data pe portarul advers Vlas. Constantenii au revenit in joc chiar inaintea pauzei, cand Pantelie a gasit vinclul cu un sut de la limita careului de 16 metri. Sapte puncte pentru nou promovata Viitorul, care ramane in partea superioara a clasamentului.

Seria de Vest

ACU Arad - FC Bihor 0-1 (0-0)

Capitanul oaspetilor, Chis, a marcat golul de trei puncte pentru oradeni, acesta prinzand un sut de zile mari in minutul 67. Mingea trimisa de la 22 metri s-a oprit in vinclul portii aradene. In urma acestui succes echipa din Oradea a urcat pe locul secund in clasament.

Vointa Sibiu - CSM Ramnicu Valcea 2-1

Prima victorie a sezonului pentru nou promovata Vointa, care a condus in permanante ostilitatile in meciul cu vecina de judet CSM din Ramnicu Valcea. Popa de la gazde a marcat primul gol al etapei in minutul 1, pentru ca in ultimele secvente ale primei reprize Gogosoiu sa reia in poarta din sase metri pentru 1-1. Negut a readus Sibiul in avantaj, in minutul 67, cand a reluat ideal o centrare venita din lovitura libera. Situatie critica la CSM Ramnicu Valcea, formatia din Zavoi suferind a treia infrangere consecutiva.

Ariesul Turda - Minerul Lupeni 1-1 (1-1)

Cele doua goluri ale meciului de la Turda au fost marcate intr-un interval de doar doua minute. Mai intai Deaconescu a deschis scorul pentru oaspeti (min.38), pentru ca la faza imediat urmatoare reluarii jocului Bucur sa fie gasit liber in careu atacantul turdean restabilind egalitatea cu un sut sec.

Gaz Metan CFR Craiova - Silvania Simleu 0-3 (0-2)

Victorie categorica a formatiei oaspete, Silvania Simleul Silvaniei obtinand in Banie prima victorie a sezonului. Petcut si-a trecut in cont o dubla in minutele 24 si 45, pentru ca Andor sa inchida tabela cu cinci minute inaintea finalului.
 
Muresul Deva - UTA 1-0 (1-0)

Meci intens la Deva, unde gazdele au administrat aradenilor de la UTA prima infrangere in aceasta editie de campionat. Unicul gol al meciului a fost reusit de Satmar in minutul 17, sutul acestuia de la aproximativ 20 de metri fiind deviat de un fundas aradean. Gazdele au ratat o lovitura de la 11 metri in finalul primei reprize, faza fiind indelung contestata de aradenii. Oficialii Batranei Doamne au continuat protestele si dupa fluierul centralului Romulus Pop, blocand accesul acestuia spre vestiare, dupa ce cavalerul fluierului a inchis ochii la un fault in careu comis asupra lui Tucudean, imediat dupa ratarea penaltyului de catre deveni.  Aradenii au avut un gol anulat la reluarea lui Nadaban din minutul 59, pentru ca din minutul 70 sa evolueze in inferioritate numerica, dupa eliminarea lui Chindris.

Alro Slatina - FC Arges 2-0 (1-0)

Invingatoare in Cupa Romaniei, scor 6-1 la Damila Maciuca (formatie de Liga a IV-a), echipa pregatita de Corneliu Papura a gasit drumul spre succes si in campionat. Formatia de pe malul stang al Oltului a inceput in forta, ratand trei ocazii clare de a deschide scorul prin Popescu si Precup in doua randuri. In cele din urma Kalai a deschis scorul in minutul 30, marcand cu o spectaculoasa lovitura de cap dupa un corner. Precup si-a spalat pacatele dupa ratarile din debutul meciului, marcand pentru 2-0 in minutul 89, dupa o actiune personala de toata frumusetea care i-a incantat pe cei aproximativ 600 de spectatori prezenti in tribunele stadionului Metalurgistul din Slatina.

Meciul Petrolul Ploiesti - Unirea Alba Iulia se va disputa, duminica, incepand cu ora 12.

Dacia Mioveni - Poli Iasi 1-1 (Meciul s-a disputat vineri seara)

Onlinesport: Dumitru Stircu


Liga 2 | Rezultatele etapei a 3-a: Muresul Deva invinge UTA si urca pe primul loc in Seria de Vest